"Bygg konstgräsplan redan i höst"

Fotbollsalliansen i Enköping skriver nu till kommunen för att få till stånd en byggstart av konstgräsplan redan till hösten. Jan Fredriksson som är ordförande i Fotbollsalliansen tycker det är på tiden att byggandet kommer igång.

- Det är nödvändigt att det händer något. Hela Sverige har snart konstgräs, men inte Enköping. Vi från klubbarna vill komma igång redan i höst, då räcker inte kommunens löfte om tolv miljoner till 2008 och 2009, säger Jan Fredriksson.

Snacket om en ny konstgräsplan med rugbymått har pågått länge, liksom planerna på ett ny idrottsanläggning vid Korsängen. Men fotbollsalliansen i Enköping tycker att det nu är dags att gå från snack till verkstad och vill med en skrivelse förmå kommunen att påbörja bygget nu i höst.

Kommunen har i sin budget avsatt totalt tolv miljoner kronor till projektet fördelat på 2008 och 2009 års budget.

Kan inte lova tidigare byggstart

- Exakt hur det ska projekteras och betalas, det tittar vi på nu under sommaren. Någon tidigareläggning av bygget kan jag inte lova i dagsläget, säger Anna Wiklund, moderat ordförande i kommunstyrelsen.

Fotbollsalliansen tycker dock att politikerna ska infria de löften man tycker sig ha fått inför valet å göra allt för att byggstarten äntligen ska bli av. Men enligt Anna Wiklund hänger det inte bara på kommunen om starten ska ske hösten 2007.

- Vi måste också se vilket företag som kan sätta igång så snart som möjligt. Det är just nu väldigt hett på marknaden, säger Anna Wiklund.

Per-Henrik Johansson
per-henrik.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".