Behandlingsassistent polisanmäld

En behandlingsassistent på Eknäs ungdomshem utanför Enköping har stängts av tills vidare sedan han polisanmälts av en av de boende. Enligt eleven ska assistenten, som är i 30-årsåldern, ha varit våldsam.

Det var för en månad sedan som den tillsvidareanställde behandlingsassistenten ska ha varit allt för fysisk mot en elev. Exakt vad som hänt vid tillfället är osäkert, men enligt eleven har han blivit utsatt för våld och behandlingsassistenten är nu polisanmäld.

Ungdomshemmet har valt att stänga av assistenten, som är i 30-årsåldern, i väntan på utredning.

Detta är inte första gången som den polisanmälde assistenten är i blåsväder. Redan för ett år sedan togs han in till samtal med arbetsgivaren efter att det kommit klagomål från en annan elev. Historien upprepade sig sedan i februari i år, och så nu senast alltså en incident som lett till polisanmälan.

Institutionschefen Peter Gustafsson på Eknäs ungdomshem säger att det finns all anledning att se över hemmets anställningsrutiner.

- Så att vi blir duktigare på att rekrytering, introduktion,vidareutbildning och stöd till människor som jobbar här.

- Vi har ju att se till att de elever som vi har intagna hos oss har en trygg och bra miljö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista