Fotbollslandskamp i Uppsala i höst

När Sveriges U21-landslag i oktober ska ta emot Irland så blir det på Studenternas i Uppsala, och bland annat för att arbeta med detta så kommer Sirius gamla tränare Magnus Pehrsson tillbaka till klubben. Senaste gången Uppsala var värd för en U21-landskamp var i början på nittiotalet, och Sirius ordförande Lasse Svensson är glad:

- Fantastiskt, stort. Det är nästa generation som kommer att spela i landslaget som kommer, och det är det största vi kan arrangera i Uppsala idag. Det är stort för Sirius och ännu större för Uppsala som stad.

12 oktober och lagom till Sirius hundraårs-jubileum blir det U21-landskamp i Uppsala när Sverige möter Irland. Sirius står som värd och tillsammans med Uppsala kommun har man arbetat för att klara av de allt större krav som ställs på Studenternas, beroende på lagets spel i superettan och förhoppningar om avancemang.  Som ett led i detta har exempelvis ljuset på arenan förbättrats.

Och Magnus Lohe från Uppsala kommun, ser satsningarna ihop med Sirius som en del i ett långsiktigt arbete där kommun, näringsliv och föreningar jobbar ihop för att stärka Uppsala:

- Det är en kompakt, liten stad och samtidigt stor när det gäller besökarna, som vi ser på Sirius matcher så kommer det mycket folk. Vi har stor potential.

Och för att arbeta med bland annat landskampen så kommer Sirius gamla tränare Magnus Pehrsson tillbaka under hösten,  för tillsammans med sportchefen arbeta med att utveckla de sportsliga sidorna i klubben:

- Han ska jobba med frågor om ledarutveckling, samarbete med skolor och rekrytering av spelare. Han blir också huvudansvarig gentemot förbundet för landskampen tillsammans med Sören Carlsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".