Ung man anhållen för mord på anhörig

En 22-årig man från Uppsala sitter anhållen misstänkt för mord på en nära anhörig kvinna. Kvinnan, som var sjuk, vårdades på Kronparksgårdens vårdhem där hon alltså dog. Obduktion visade att hon inte dött en naturlig död.
Kvinnan hade vårdats på Kronparkens sjukhem, eller Kronparksgården som hemmet numera heter, i några måndader före sin död i slutet av augusti. Ingen på sjukhemmet misstänkte att hon inte dött av naturliga orsaker. Men obuktionen visade alltså att hon inte dött en naturlig död. Under en längre tid har det pågått en polisutredning av fallet, men det var inte förrän igår som en 22-årig man greps, skäligen misstänkt för mord på kvinnan. Mannen, är enligt uppsalapolisens informationsansvariga Lena Larsson, nära anhörig till kvinnan. Han är tidigare dömd för våldsbrott och känd av polisen. Vilken typ av mord det kan ha varit frågan om vill polisen idag inte säga. Inte heller vad motivet bakom mordet skulle vara. Och på frågan om det kan ha handlat om aktiv dödshjälp för en svårt sjuk kvinna vill inte Lena Larsson svara på. Personalen på Kronparksgården hade så sent som igår kväll ännu inte informerats om det inträffade. Men händelsen är förstås ytterligare en påfrestning för personalen eftersom det för bara några år sen skedde ett uppmärksammat dubbelmord där. Då dömdes en 23-årig vårdare till rättspsykiatrisk vård för mord på två åldriga kvinnor på sjukhemmet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".