Radiostörningar i telefonen

Flera teleabonnenter i Uppsala har drabbats av egendomliga störningar i telefonluren. Under helt vanliga samtal hörs musik och prat i bakgrunden.
Det är den kommersiella radiostationen City 106,5 som på något sätt letat sig in i teleabonnenternas telefoner. När abonnenterna använder sg av telefonen hörs musik och prat från radiostationen i bakgrunden. Boven i dramat är radiomasten i Flogsta som sänder ut City 106,5. Närheten till masten gör att telefonerna fungerar som radioapparater. Något som är ovanligt, men inte alls otroligt enligt Jens Haugland på Teracom som ansvarar för Flogstamasten. Nu är frågan hur teleabonnenterna ska bli av med störningarna. Teracom menar att det inte har något ansvar eftersom bolaget sänder ut radiosignalen från Flogstamasten helt enligt reglerna. Och Telia uppmanar abonnenterna att flytta eller byta ut telefonerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista