Brand i Uppsalagarage anlagd

Polisens tekniker har konstaterat att även nattens brand i ett garage i Gottsunda i Uppsala var anlagd. Det här är ännu en incident i en lång rad händelser som skett i Gottsunda på kort tid, så sent som förra veckan skedde flera brandattentat i området.

Polisens tekniker Bosse Andersson kom till brandplatsen i morse och kunde tillsammans med sina kollegor konstatera att även denna brand var anlagd:

- Det är för mycket bränder här nu. Det blir utredning och där får vi se om det finns kopplingar till de andra bränderna.

Nattens brand är en av flera händelser som på kort tid drabbat stadsdelen Gottsunda i Uppsala. Den här gången var det någon eller några som tänt eld på en bil och en moped i ett större bilgarage. Totalt fanns 82 fordon i garaget vid brandtillfället och även om bara en handfull av dessa blev allvarligt skadade, så betecknar polisen det hela som mycket allvarligt. Och för Janne som bor i Gottsunda, blev det en obehaglig överasskning i morse:

- Vi gick ut på morgonen, och den var helt borta. Det finns inget kvar av den.

Några misstänkta gärningsmän finns inte för tillfället och polisen kan inte säga om det finns någon koppling mellan de olika dåden på slutet, men Janne vet i alla fall vad han hoppas på:

- Det vore bra om nån kunde få tag i de som jävlas och förstör. De bara saboterar.

Jan Fors jobbar på med motorskador på Länsförsäkrningar:

- Det blir mycket utredningsjobb när sånt här händer. Det är naturligtvis väldigt tråkigt, framför allt för försäkringstagarna, det ställer alltid till problem.

Och för Jan och hans sambo som fick sin bil totalförstörd i nattens brand ställer det saker och ting på sin spets:

- Vi flyttar nog, som det känns nu. Det är inte nåt kul det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".