Polisrekryter på gång till Gottsunda

Senaste tidens problem med bränder i Gottsunda/Valsätra i Uppsala är egentligen inget nytt för polisen. En rekrytering av poliser till området pågår, enligt Henrik Thelander, biträdande avdelningschef på polisen i Uppsala.

- Redan under vårkanten påbörjade vi ett rekryteringsarbete till närpolisområde Uppsala/Knivsta, där Gottsunda ingår. Vi har lyckats anställa ett antal områdespoliser, säger Henrik Thelander.

Hur kommer det märkas om det blir fler närpoliser?

- Vår strävan är att vi ska ha ett fast antal områdespoliser, till exempel i Gottsunda. Vi vill ha de där så de blir ett namn och utseende för de boende, skola, socialtjänst eller om man jobbar i affär, så det vet vem som är ”deras” polis”, säger Thelander.

Vad kommer hända fram tills dess?

- Fram tills dess omfördelar vi resurser, det gör vi både i det akuta läget men också i den utredande verksamheten. Varje dygn, varje dag har vi en polisiär resurs som är beredd att rycka ut på akuta uppdrag, säger Henrik Thelander, biträdande avdelningschef på polisen i Uppsala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".