Krav på byggnadsnämndens avgång

Nu kommer krav på att politikerna i byggnadsnämnden i Östhammars kommun ska avgå. De som godkänt den återuppbyggda restaurangbyggnaden Bryggan i Öregrunds hamn kan inte sitta kvar, anser en Öregrundsbo. 

- Hela styrelsen bör avgå eftersom alla har varit delaktiga i beslutet, anser Lars-Owe Jansson, som bor i Öregrund.

Nyligen riktade Upplandsmuseet hård kritik mot byggnadsnämnden i Östhammar och tyckte att nämnden borde ha varit betydligt tuffare i sina krav på hur den återuppbyggda restaurangen Bryggan skulle se ut.

Från Upplandsmuseets sida tyckte man inte att den nya restaurangbyggnaden var anpassad till miljön i hamnen och att byggnadsnämnden skulle ha sett till att den var det. 

Lars-Owe Jansson tycker att hela byggnadsnämnden som beviljat bygglovet måste lämna sina poster. I nämnden sitter fem ledamöter från den borgerliga sidan och fyra socialdemokrater.

- Jag förstår att han tänker på att det inte längre är de gamla bodarna utan att det är nya hus som är uppförda, men vi har följt riksintresset, säger Moderaten Gunilla Delwall som är byggnadsnämndens ordförande.

Hon har inte heller några planer på att avgå.

- Spontant så känner jag inte det, vare sig för mig eller nämnden, men jag är inte heller förvånad över att ett sånt här krav framförs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".