Man ska häktas för bränder i Tierp

Den 48-åring som anhållits för att ha anlagt bränder i Tierp kommer att häktas i helgen. Mannen greps av polis i går kväll, då han befann sig i närheten av Industrihuset där det brann på tre ställen.

Vid elvatiden i går kväll gick larmet om att det brann på Industrihuset i Tierp. Det brann i en bil på innegården och på två ställen i huset. En 48-årig man fanns i närheten. Han hölls kvar av brandkåren tills polisen kom. Mannen erkände att han anlagt bränderna. Han hade också eldat bråte utanför Nathanaelkyrkans port nån timme tidigare. En förbipasserande kunde släcka den elden.

I dag har en teknisk undersökning gjorts och polisen har pratat med flera vittnen. 48-åringen är nu även misstänkt för bränder som inträffade tidigare i veckan. Natten till onsdagen brann fritidsgården Unkan ner och ungefär samtidigt upptäcktes två mindre bränder på andra platser.

Sammanlagt har alltså sju bränder anlagts i Tierp under veckan. 48-åringen är hemmahörande i norra Uppland. Han kommer att begäras häktad någon gång i helgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".