Kritiken växer mot nybygge i Öregrund

Flera ledande politiker i Östhammars kommun uttrycker i dag kritik och betänkligheter mot utseendet på den återuppbyggda restaurangen Bryggan i Öregrunds hamn.

Centerpartiets Bertil Alm ser en risk för att om kommunen godtar att byggnaden blivit 4 decimeter högre än som angavs i bygglovet, så kan det medföra att även andra börjar överträda det som sägs i byggloven.

-När ska man då sätta gränsen om man inte gör det i områden som är känsliga, säger Bertil Alm.

I Upplandsnytt i morse var miljöpartiets Arno Unge mycket besviken på byggnaden. Han menade att bygget avvek från omgivande miljö på ett flagrant sätt.

-Det finns inget liv i bygganden! säger Arno Unge som även menar att det borde finnas kraftigare rättsliga följder när en kulturbyggnad blir förstörd.

Arno Unge sa i morse också att han hade viss förståelse för dom som tyckte att alla politiker i byggnadsnämnden borde avgå. Socialdemokraternas Margareta Widén-Berggren håller inte med.

- Det är ju Arno Unges egen majoritet som har bestämmt det här, man kan inte kräva att en nämd ska avgå så fort det är något som är fel säger socialdemokraternas Margareta Widén-Berggren.

Hon får medhåll ifrån Jacob Spangenberg från Centerpartiet. Att byggnadsnämnden skulle avgå är inget han har förståelse för.

-Det är ett helt orimligt krav, byggnadsnämnd gör ett utmärkt arbete, säger Jacob Spangenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".