Långa väntetider på försäkringskassan

Det har varit ovanligt mycket ansökningar för bostadstillägg under maj månad vilket kan vara orsaken till varför handläggningstiderna har varit så långa, det säger man på försäkringskassan. En av de som är upprörda och sökt bostadstillägg till sina föräldrar är Tord Pettersson. Han har väntat i nästan tre månader på bidraget och ännu har inget hänt.

- Sedan början av maj har jag bråkat med försäkringskassan, jag lämnade in ansökan om bostadstillägg, och då har jag kontaktat de flera gånger men de säger att det kommer den här veckan. Det går en vecka till och jag ringer igen och då säger de samma sak. Så har det hållt på sen början av juni och igår kontaktade jag dem igen men då hade det inte hänt något heller, säger Tord Pettersson.

Eva- Maria Magnusson på försäkringskassan, kommenterar fallet.

- När det gäller just bostadstillägg för pensionärer så är det lite problematiskt att bemanna upp för att vissa saker är väldigt ojämna och utan att vi riktigt kan förstå varför så har vi fått in väldigt många ansökningar under andra kvartalet. Av de 1500 ansökningar vi har fått in har bara tre ännu inte påbörjats och ett av de kan vara Tords, så då tycker jag han ska ringa närmaste chef och prata med henne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".