Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Protester mot byggplaner i Norrtälje

De boende på Fältvägen i Norrtälje är orolig över kommunens planer på att låta ett schaktbolag bygga lokaler nära deras tomter. Så nu har man överklagat kommunens detaljplan till Miljödepartementet.

Marianne Mellberg har bott i området i 30 år och kan nu bli granne med schaktbolaget.

- Vi har överklagat i flera instanser, jag tror att det här är tredje överklagan vi gör, men det är svårt att få gehör från våra åsikter, säger Marianne Mellberg.

Det dom boende reagerat över är att kommunen ändrat den tidigare detaljplanen som skulle tillåta bostäder på tomten till att nu tillåta schaktbolaget uppföra en byggnad på tomten. Det har gjort att familjerna på Fältvägen har blivit oroliga för att det ska bli mer och tyngre trafik i området. Speciellt med tanke vilka som rör sig i området.

- Vi känner att området är väl frekventerat av föräldrar som går med sina barn, cyklar, till och från dagis, hundar, det flödar utav människor. Vi är bekymrade om vi ska konkurrera med den här trafiken som blir, säger Marianne Mellberg.

På kommunen menar man att det hela är ett missförstånd, något som man påpekat i den dialog som förts med de boende, Kjell Jansson är moderat kommunalråd i Norrtälje:

- Det ligger intill en väg som redan idag som redan har tung trafik så det blir som det redan är idag, säger Kjell Jansson.

Från schaktbolaget har man svårt att förstå att de boende har gått så långt med sina överklaganden, för om det blir någon tung trafik där kommer den vara väldigt begränsad. För lokalerna ska bara användas som kontor.

Men den informationen verkar inte ha nått fram till de boende i området som kommer att fortsätta att överklaga.

kontakta reportern

johan.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".