Fredsagent från Uppsala

Just nu utbildas ett antal fredsagenter i Sverige. Det är muslimska ungdomar mellan 16 och 25 år som ska verka för ökad förståelse mellan olika religiösa och etniska grupper. En av fredsagenterna är Amir Sebdani som bor i Uppsala.

- Jag har alltid varit intresserad av vad som sker i samhället och hur man kan lösa problemen. Man ser att islamafobin och västfobin ökar.

Det är det kristna studieförbundet Sensus som tillsammans med det muslimska studieförbundet Ibmrushd utbildar fredsagenterna. Syftet med verksamheten är att gå ut i skolor och till myndigheter för att informera om islam. De utbildar muslimer om det västerländska samhället och icke-muslimer om vad islam är.

- Tyvärr har det västerländska samhället fått en negativ bild av islam. Jag vill skapa en ny bild av islams fredsbudskap, säger uppsalabon Amir Sebdani.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".