39-åring häktad misstänkt för mord

Under måndagseftermiddagen avslutades häktningsförhandligarna mot den 39-årige man som på sannolika skäl är häktad misstäkt för mord på en 51-årig kvinna bosatt i Tierp.

I häktningsförhandlingen har 39-åringen sagt att han inte minns något av fredagens händelser, och att han varken förnekar eller erkänner mordet.

Den 39-åriga mannen ska tidigare ska ha varit bosatt i Tierp, men flyttat till Vallvik för så sent som två år sedan. Där har 39-åringen har gjort sig känd bland byborna efter att ha hotat en granne med kniv och hotat att skära halsen av en annan grannes hundar.

Även polisen känner till honom sen tidigare då han åtalats för grovt rattfylleri, olovlig körning och för att ha avvikit från trafikolycksplats. I Uppland finns inte mannen med i brottregistret.

Det ska ha varit under den period som mannen var bosatt i Tierp som han träffade den nu avlidna 51-åriga kvinnan. Under måndagen pågår även obduktionen av kvinnan som ska vara en flerbarns- mamma. Men det är sedan upp till polisen att bedöma vad som vad man kan berätta om vad obduktion har gett. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".