25-åring våldtog sovande flicka

En 25-årig man från Enköping dömdes idag av Uppsala tingsrätt till två års fängelse för våldtäkt. Det var i slutet av maj som 25-åringen våldtog en kraftigt berusad sextonårig flicka under en fest i Enköping.

Flickan hade kommit till festen i Enköping tillsammans med två av sina vänner, och i lägenheten fanns också tjugofemåringen. Under kvällen bjöds flickorna på sprit och starköl och blev berusade. Någon gång under kvällen hamnade sextonåringen och tjugofemåringen i sovrummet, enligt sextonåringen gick hon in och somnade för att hon var trött och full, och när hon vaknade var hon naken på underkroppen och mannen låg över henne. Tjugofemåringen menar istället att de två gick in tillsammans i sovrummet och hade sex.

Enligt tingsrättens dom visar blodprov att flickan var kraftigt berusad och vittnesuppgifter stöder också hennes berättelse om att hon däckat på sängen och att tjugofemåringen utnyttjat hennes hjälplösa tillstånd. Tingsrätten menar att tjugofemåringen måste insett att hon var kraftigt berusad och sov, och dömer därför honom till två års fängelse för våldtäkt. Han ska också betala 80 000 kronor i skadestånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista