Bra sommar för Pelle Svanslös Hus

Det dåliga sommarvädret blev räddningen för Pelle Svanslös Hus som i sommar har ökat antalet besökare. Framförallt är det barnfamiljerna som besöker huset men även vuxna och turister har börjat hitta hit.

Unn Torell är en av ägarna för Pelle Svanslös Hus:

- Vi har i sommar lite hjälp av vädret, regn är bra, säger Unn Torell.

Sedan starten av Pelle Svanslös Hus för tre år sedan har det varit kämpigt ekonomiskt för verksamheten och man har redovisat stora förluster de första två åren. Även antalet besökare har minskat men den trenden är på väg att vända. Förra året besökte 30 000 personer huset och i år är man redan uppe i 40 000 besökare. I år tror man också att man har tagit igen förlusterna. Det tar ett par år att komma igång och det märks att Pelle Svanslös Hus är på god väg att etablera sig, det säger Unn Torell som tillsammans med två anstälda själv äger och driver Pelle Svanslös Hus.

- Nu har vi gjort våra tre år och det märks vi har många besökare från runt om i hela landet och även finska besökare, säger Unn Torell.

kontakta reportern

nadja.hatem@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista