Kullersten hinder för handikappade

Rådhustorget i Östhammar är svårt att gå på för handikappade. Det tycker invånaren Tina Kahn som nu vill ha en ändring:

- Jag får ont när jag går där, eftersom rullatorn eller kryckorna inte ger det stöd jag får när jag går på jämn mark,

Ja, promenaden över kullerstenen på Rådhustorget i Östhammar kan bli en pina för den som har svårt att gå. Tina Kahn har fel på höfterna och lider av värk. Hon går därför med rullator. Och hon menar att det finns fler som har problem på torget.

- De som har gått tillfälligt på kryckor har jag hört haf haft problem med kullerstenen. Kryckorna slinter och det kan ju innebära livsfara, då ramlar man ju.

Så nu har Tina Kahn föreslagit att man ska göra en slät gångväg över torget. Politikerna i Östhammar planerar som bekant att stänga Rådhustorget för biltrafik och kanske kan man samtidigt göra det lättare för handikappade att ta sig fram där.  Olle Ahnell är gatu- och fastighetschef:

- Ja, vi får ju titta på det där. Samtidigt har miljön den gamla karaktären, då kanske inte asfalt är det  mest lämpligt, men nån annan form av stenbeläggning kanske.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista