Viktig hemmaseger för Sirius

Sirius tog en viktig seger igår när de slog Degerfors med 3-2 hemma på Studenternas.

Sirius chocköppnade me två snabba mål. Det första i tredje minuten genom Mani Tourang och tre minuter senare ökade de på ledningen till 2-0 genom Daniel Pereira.

Även resten av första halvlek blev händelserik. De 3600 i publiken bjöds på rolig fotboll och många chanser åt båda hållen. Sirius öppnade klart starkast men Degerfors kom in i matchen och skapade också en del vassa chanser. I 36e minuten gjorde också Andreas Drugge mål för Degerfors.

I andra halvlek sänktes tempot något, men det var en fortsatt bra match. Sirius Olle Kullinger gjorde 3-1 i 64e minuten och i 79e minuten gjorde Andreas sitt å Degerfors andra mål. Degerfors pressade på i slutet av matchen, men Sirius höll undan och vann till slut med 3-2.

Det blev ännu en seger för Sirius som är så svårslagna på hemmaplan och Siriustränaren Per Millquist säger att mycket beror på hemmapubliken som han ger beröm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista