Samordning ska förbättra kritiserad ramp

Den kommunala iläggningsrampen för båtar vid Skarholmen är i bedrövligt skick och det kan rent av vara farligt att lägga i sin båt där. Det berättade vi om i Upplandsnytt tidigare, och så här säger Karin Åkerblom på fritids- och naturkontoret i Uppsala om problemen med iläggningsrampen:

- Det är jättetråkigt att höra att folk inte får några svar från kommunen. Jag kan känna att det är bra nu att att fritids- och naturkontoret fått ett samordningsansvar för frågor kring båtsporterna, för det verkar ha fallit mellan stolarna.

Ja, från och med i år har fritids- och naturkontoret ett samordningsansvar för bryggor och ramper i Uppsala kommun, och Karin Åkerblom hoppas att det här ska leda till att problemen med iläggningsrampen för båtar vid Skarholmen, som är den enda kommunala rampen längs ekoln, kan bli lösta.

Huvudansvaret för rampen ligger på gatu- och trafikkontoret och Karin Åkerblom på fritid och natur tror helt enkelt att frågan varit lågt prioriterad. Något som hon hoppas blir annorlunda nu när samordningsansvaret hamnat på fritid- och naturkontoret:

- Man ska samordna frågorna, och titta på frågan ur flera aspekter, både båtsporter och friluftlivet är viktiga och vi kanske ska titta på om det här är det optimala stället för en ramp, det kanske finns bättre lägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista