Sirius storslagna planer för Uppsala

Fler träningsplatser och bättre arenor! Idag presenterade jubilerande Sirius sin vision för ett framtida idrottsuppsala, en vision som man menar är avgörande för hela Uppsalas framtid.

- Vi vill att det här ska komma upp på agendan ordentligt, och vi vill se riktiga anläggningar för elitidrott och motionsidrott.

- Hur troligt är det att det blir av?

- Det måste förverkligas, annars kommer Uppsala halka efter och då vill ingen bo i en sån här stad.

Flera byggfirmor har lämnat in förslag på arenabyggen i Uppsala och det var en av anledningarna till att Sirius samtidigt som man firar hundra år presenterar sin vision om ett framtida idrottsuppsala. Även om man vill att förutsättningarna ska förbättras för alla, så har framgångarna för Sirius i fotbollens superallsvenska gjort att kraven på bra match- och träningsplatser blivit mer akuta.

Men det är kommunen och kanske också näringslivet som kan ta avgörande beslut i frågan inför framtiden. Gunnar Hedberg moderat kommunalråd menar att man ska se över förslagen:

- Vi har en arenagrupp som nu inventerar de 20-talet olika projekt som olika organisationer och föreningar vill se genomförda. Så försöker vi prioritera tillsammans med föreningslivet, vilka har störst behov och vilka ska gå först.

- Så från kommunens sida, hur troligt är det att visionen blir verklighet inom en tio-årsperiod?

- Jag tror att inom en tre till fem-års period ska vi ha satt spaden i jorden för i alla fall ett par av de här projekten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista