Ett SSU i motvind håller kongress

I Örebro håller det skandalsomsusade socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU just nu sin kongress. I morgon är det dags för val av ny ordförande efter Anna Sjödin, som avgick efter krogbråksskandalen.

Jenny Wennberg, ledarskribent på Arbetarbladet, bevakar kongressen, och hon är inte imponerad av SSU:s nuvarande tillstånd:

- Överhuvudtaget kan man väl säga att de senare tio åren har SSU mest präglats av falangstrider som tyvärr märkts utåt också, vilket har påverkat organisationen negativt.

- Vad har de senaste årens händelser haft för betydelse för SSU:s möjlighet att göra att bra arbete?

- Det omöjliggör det, Elin Lundgren från Gävle som hoppade av förbundssstyrelsen för en vecka sen tecknade en bild av föreningen som inte är smickrande.

Manuel Firpo, SSU-ordförande i Uppland håller med om att händelserna påverkat negativt:

- Se på våra medlemssiffor i länet. Men det pratas inte så mycket om förra veckans händelser här. Det är bra stämning och folk är positiva. Vad det gäller ordförandekandidaterna så är båda lika bra politiskt, men vi föredrar Jytte Guteland för hennes ledaregenskaper som kan föra partiet framåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista