Bryggan åter i blåsväder

Hamnkrogen Bryggan i Öregrund har återigen hamnat i blåsväder. I lördags kväll föll nämligen en gäst handlöst ut från restaurangen och landade bland stenarna i vattnet.

Det var vid elvatiden i lördags kväll som en gäst på Hamnkrogen Bryggan i Öregrund öppnade en altandörr och klev ut. Den 48-årige mannen ramlade då rätt ner nån meter och landade i vattnet där det också var stenigt. Efter en stund upptäcktes mannen av en annan gäst och fördes med ambulans till akuten i Uppsala. Poliserna som var på platsen anmälde händelsen. Christina Andersson är vikarierande närpolischef i Östhammar.

- Brottsrubriceringen kallas för framkallande av fara för annan. Det innebär att polisen måste bevisa att restaurangägaren har handlat grovt oaktsamt och att det ska vara fara för svår kroppsskada.

Om restaurangägaren fälls riskerar ägaren böter eller fängelse i upp till två år.

Anledningen till att Hamnkrogen Bryggan har altandörrar är att man planerar att bygga en altan över vattnet, någon sådan finns alltså inte i dagsläget.

Upplandsnytt har inte lyckats få någon kommentar från restaurangchefen, men personal på restaurangen säger att dörrarna var stängda och varningslappar uppsatta.

- Som jag har förstått från de bilder vi har tagit har man satt upp skyltar inifrån restaurangen. Men dörrarna står i alla fall olåsta. Man behöver bara med hjälp av ett handtag öppna så kommer man ut, säger Christina Andersson vid östhammarspolisen.

Märta Hulth
marta.hulth@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista