"MC-poliser måste få kosta"

Antalet polismotorcyklar i Sverige kan komma att minska efter årsskiftet och i vissa län ska de försvinna helt om de inte körs mer än idag. Det tycker Rikspolisstyrelsen, som menar att de kostar för mycket.

Men i Uppland körs de så mycket det går, det säger Hans-Olof Selhammer som är polisinspektör på trafikavdelningen i Uppsala:

- Jag upplever att våra killar använder våra motorcyklar väldigt mycket, och vi har fått fem nya motorcyklar i år. Tar vi bort den biten så tar vi bort väldigt mycket av trafikövervakningen, och respekten för en mc-polis den finns ju.

- Vad säger du om kostnaderna?

- Den ska inte ligga till grund för att vi ska dra ner på mc-övervakningen, utan det är en kostnad vi måste ta. Här hos oss har vi utbildat väldigt mycket nya unga killar som åker i princip varje dag.

- Vad tycker om att man för upp det här kring kostnaderna?

- Det är ingen nytt utspel Rikspolisstyrelsen gör, det här har  har diskuterats under en längre tid, och jag tycker det är felaktigt. Det måste få kosta pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista