Fängelse för cannabisodlare

En av de män som åtalats för att ha odlat stora mängder cannabis i en fastighet på Storön söder om Älvkarleby fick idag sin dom i Uppsala tingsrätt. Mannen döms till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott.

Den 32-åriga mannen har under hela tiden han suttit häktad och under rättegången förnekat brott. Han har sagt att han inte haft något större intresse av narkotika, annat än att han röker cannabis någon gång då och då.

Det övertygade inte tingsrätten, då mannen beställt cannabisfrön för tusentals kronor. Att mannen också kommit med diverse bortförklaringar gällande vem som betalt de höga elräkningarna som männens knarkfabrik i Älvkarleby har genererat, över 300 hundra tusen kronor, var inget som kunde påverka tingsrätten. Istället fann den att den enda rimliga slutsatsen är att mannen deltagit i narkotikatillverkningen.

Nu väntar alltså fyra år i fängelse för mannen. Han kommer att hållas kvar i häktet tills det att han börjar avtjäna sitt straff.

Mannens kompanjon, som har erkänt brott, ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning och kommer att få sin dom vid ett senare tillfälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista