Stökig avslutning på reggaefestivalen

Polisen i Uppsala konstaterar att det blev en stökig avslutning på reggaefestivalen. Förutom att över 250 personer ertappats med narkotika, så har det även varit flera fall av rån och misshandel.

Ett 50-tal minderåriga har ertappats med narkotika vid årets reggaefestival, vilket är mer än något annat år. Ungdomarna är från hela landet, endast sju är hemmahörande i Uppsala.

- Vi har kontaktat föräldrarna och i vissa fall även socialjourerna i dessa personers hemorter. Den här toppnoteringen beror helt enkelt på förstärkta insater, det hade gått att påträffa ännu fler, säger Björn Andersson, chef på socialjouren i Uppsala.

Trots att festivalen nu är avslutad så är det fortsatt stökigt på området, uppger Uppsalapolisen. En 16-åring greps på bar gärning när han skulle stjäla högtalare och en man och en underårig flicka greps för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

- Det är slagsmål, personrån och stölder, säger vakthavande polisbefäl Tommy Rinaldo.

Även utanför festivalen har 20 personer medtagits för ringa narkotikabrott.

perhenrik.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista