Furuviks orangutang i väntans tider

Det verkar som att orangutanghonan Igge på Furuviksparken har gått in på den sista tiden av sin graviditet. Personalen vakar över orangutangen Igge dag som natt.

Ing-Marie Persson på Furuviksparken är lite trött efter att ha tillbringat natten i aphuset, och hon berättar om Igge som också är trött under den här tiden och om Nayong, som förhoppningsvis snart ska bli pappa.
- Han är ett praktexemplar. Den första som vi provade med, Walter, tyckte hon inte om, hon kastade bara pinnar på honom.

Eftersom Igge har verkat höggravid så länge och ingen vet vilken månad hon är i, så har hon hållt Ing-Marie Persson spänd under hela våren och sommaren.
- Nu vill jag att det ska komma ut en liten individ och att det går bra. Sen är det en bit kvar eftersom hon ska ta hand om den. Hon blev själv uppnappad så man undrar om hon kommer att veta vad det är och hur hon ska ta hand om ungen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".