ESK-skräll mot IFK Norrköping

Enköpings SK överraskade i Superettan med 1-0 mot suveräna serieledaren IFK Norrköping hemma på Enavallen igår kväll. Stor matchvinnare blev Sebastian Rajalakso som avgjorde på tilläggstid.

- Det kom någon i vårt lag som ville ha bollen, men jag kände att om jag vänder så är det bara att skjuta. Jag fick igenom vändningen, sedan var det bara att lägga in den i bortre, säger Sebastian Rajalakso, som innan målet hade flera chanser att göra mål.

- Det var extra skönt att sätta dit den eftersom jag haft de där chanserna tidigare i matchen, säger Rajalakso.

Det var en tät match där ESK:s taktik var att pressa Norrköpingsspelarna så att de inte kunde spela sitt eget spel. En taktik som också fungerade bra i första halvlek.

Men i andra halvlek fick Norrköping igång sitt eget spel bättre och hade också flera vassa chanser, bland annat ett ribbskott och ett närskott som Ludwig Bergström i Enköpingsmålet tvingades göra en jätteräddning på.

I 84:e minuten fick ESK också Dragomir Draganov utvisad och avslutade matchen med tio man på banan. Men trots flera Norrköpingschanser så var det ESK som lyckades göra mål på övertid.

- Det känns helt fantastiskt. Vi kände redan efter första halvlek att vi har Norrköping, vi är inte utspelade. Det gav oss ork, och sedan var det skönt att sätta dit 1-0, säger matchvinnaren Sebastian Rajalakso i Enköpings SK.

Inför länsderbyt på lördag så skiljer nu bara tre poäng mellan Uppsalalaget Sirius på åttonde plats och Enköping på nionde plats.

Anders Königsson
anders.konigsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".