Få biljetter för allmänheten till invigning

Trots annonser om att det fanns biljetter att köpa till invigningen av Uppsala Konsert & Kongress första september så fanns det bara ett femtontal biljetter att tillgå. Göran Sveningsson köade, men trots en plats nästan längst fram i kön så fick han inte tag på någon biljett.

- Jag stod i kö en timme innan och kom från rätt snabbt, men då var biljetterna slut, det fanns inga. Jag blir lite upprörd, men vad kan man göra?

Göran Sveningsson gick alltså miste om en biljett till invigningen av Uppsala Konsert och kongress.Enligt vd:n där, Magnus Bäckström, så släpptes endast ett femtontal biljetter till allmän försäljning - både till försäljning i lucka och på Internet. Resten har lottats ut eller skänkts bort till speciellt inbjudna gäster.

- Just till lördagens invigningskonsert är det mest inbjudna gäster, men vi ville ändå ge allmänheten möjlighet, och det är klart intresset var kanske störst för den och då gick det fort.

- Vad säger du till mannen som blev utan biljett?

- Man har ju förväntningar och det blir säkert både frustration och sorg.

Men Göran Sveningsson är ändå inte jättebesviken efteråt för den missade invigningskonserten på lördagen, han var en av dom som fick tag på biljett till söndagens konsert istället.

- Det blir bra, men visst hade det varit kul att gå på lördagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".