Var fjärde pojke i länet misshandlad

Det verkar som att det blivit vanligare med våld bland unga. I varje fall enligt en undersökning som försäkringsbolaget If gjort. Var fjärde tonårspojke i Uppsala län mellan femton och arton år uppger att han blivit rånad eller misshandlad enligt undersökningen. Det ligger över genomsnittet för hela landet.

Totalt har drygt 3000 unga i Sverige svarat på enkäten som funnits på internetsajten Lunarstorm. Våldet mot pojkar har ökat i nästan samtliga län i Sverige jämfört med förra året, enligt undersökningen.

Bland flickorna är det vanligare med rädsla för att bli misshandlad eller rånad. Sex av tio flickor i Uppsala län säger att dom är rädda för att bli rånade eller misshandlade.

Uppgifterna är inte statistiskt säkra när de bryts ner på länsnivå men trenden verkar i alla fall vara att det blir vanligare med våld och rån bland tonåringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".