Många av UKKs små lokaler tomma

En stor del av de mindre lokalerna i Uppsala konsert & kongress är än så länge tomma i höst. Nina Svanberg, kongress, och konferensansvarig säger att hon inte tror att folk vet om att de har små möteslokaler, något de nu försöker ändra på.

Samtidigt som bygget är i sin sista fas och bankettsalen, där Nina Svanberg står, snart ska befrias från sin funktion som byggförråd, så gör kongresspersonalen ytterligare marknadsföringsinsatser. Dock säger Nina Svanberg att hon egentligen inte är bekymrad över att många av de mindre lokalerna, som tar uppemot femtio personer, är obokade. När det gäller sådana möten blir framförhållningen kortare och kortare, säger hon. Hon menar att de stora lokalerna däremot är bokade i hög utsträckning.
- Vi fick en förfrågan igår från en grupp som ville boka in för ungefär 300 personer i november, och vi kunde inte ta den.

I morse berättade Upplandsnytt om vår jämförelse med kongressanläggningar i fyra andra mellansvenska städer, där Uppsala vara klart dyrare än de andra, och vi berättade också att priset gjort att vissa undvikit att boka just här.

En av de som har bokat in flera större konferenser i Uppsala konsert och kongress är Tia Eriksson på Akademikonferens, som bokar åt universiteten. Hon säger att det centrala läget och nyhetens behag är det som lockat mest. Hittills har de bokat in ett tiotal konferenser  om de fortsätter med det avgörs av hur det funar nu i början.
- Vi kommer att se hur det blir att arbeta där, hur servicen, maten och tekniken fungerar, och det kommer givtevis att avgöra framtida bokningar, säger hon.

Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".