Polisen varnar för stölder i Norrtälje

Polisen i Norrtälje varnar nu allmänheten för tjuvar som lurar till sig kontanter och bankkort. De senaste veckorna har de fått in mellan 10 och 15 anmälningar från olika platser i Roslagen. Bara i dag har tre fall inträffat inom loppet av ungefär en timme i Norrtälje. Två män har gripits, misstänkta för dessa brott. Jeanette Durefors är stationsbefäl i Norrtälje.

- De har gått till så att det kommer fram en man och ber om att få växla ett 10-kronorsmynt. Målsägande har tagit fram pengar och har sen upptäckt att kontanter, bankkort och ibland hela plånboken saknats.

Offren har dock inte märkt något medan det sker. Enligt polisen är samtliga gärningsmän av utländsk härkomst och har i vissa fall pratat tyska eller engelska.

Under eftermiddagen greps två personer i centrala Norrtälje. De misstänks ligga bakom dagens stölder och ska under eftermiddagen och kvällen förhöras.

Märta Hulth
marta.hulth@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".