Två gripna för rånförberedelse

I Uppsala har i dag två män gripits, misstänkta för förberedelse till rån. De båda männen befann sig i närheten av ett bankkontor då dom greps strax efter klockan tolv.

- Det var en person som ringde till polisen och berättade att han sett två män uppträda mystiskt nere på Kungsängsvägen, inte så långt från Swedbanks lokalkontor. Han larmade polis och när polisen kom till platsen kunde man gripa de båda männen 21 och 26 år gamla, berättar uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Polisen vet inte om det var Swedbanks kontor på Björkgatan som var föremålet för det planerade rånet. Det kan också ha varit någon av dom butiker som finns i närheten. De båda männen är hemmahörande i Uppsala och kända av polisen, och en av dem hade en rånarluva på sig vid gripandet.

- Vid de fortsatta genomsökningarna bland annat med hund har man hittat en pistolatrapp och en kniv. I det här området hittade man också en stulen bil som tillgreps i Uppsala den 15 augusti. Polisen sätter den stölden och den här bilen i direkt samband med den här händelsen, säger Christer Nordström.

Hittills har de gripna männen inte velat säga nånting. De kommer att förhöras om sina förehavanden under eftermiddagen.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".