Gottsunda saknar sin närpolis

-Det finns helt klart ett behov och en längtan att få tillbaka polisen till Gottsunda, säger Joakim Jansson, polis i Uppsala. Knarkförsäljning och skadegörelse har ökat kraftigt i stadsdelen Gottsunda, Uppsala.
Efter påtryckningar av de boende gjordes undersökningen om brotten i Gottsunda. Men ökat antal brott har inte automatiskt något att göra med att närpolisstationen försvunnit. -Brottsstatistiskt sett så har det inte varit någon effekt, däremot trygghetsmässigt kan det vara det, säger Joakim Jansson, polis som tidigare arbetade i Gottsunda på närpolisstationen. Mellan januari och oktober 1998 anmäldes 102 brott mot narkotikalagen, under samma period i år anmäldes 150 anmälningar. Anmälningar om skadegörelse har nästan fördubblats under samma period. -Det finns helt klart ett behov och en längtan att få tillbaka polisen till Gottsunda, säger Joakim Jansson, polis.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista