Löpglada deltagare i Uppsalas ultramara

För första gången någonsin annordnades i går ett ultramaratonlopp i Uppsala. 27 löpare från hela Sverige kom för att springa hela 10 mil mitt i stan. Staffan Åkerblom arrangerade det hela och är nöjd med hur det hela blev:

- Jag ville göra ett lopp som jag skulle vilja delta i själv, och kände att det saknades ett lopp på Östkusten. Jag tyckte det skulle passa bra med ett hundra kilometers-lopp och jag har hittat en fin bana.

Ett hundratal personer runt om i landet är aktiva långdistanslöpare och åker runt på liknande tävlingar.

Loppet i centrala Uppsala under lördagen var det andra hundra kilometers-loppet som arrangerades i Sverige i år så intresset var stort bland löpare att få komma och tävla.

Klockan 7 började de 27 tävlande, som kommit från hela landet, att springa de tio milen som motsvarade 40 varv på en slinga genom stadsparken.

En av dem som var med och sprang i går heter Patrik Joyce och kommer från Stockholm.

- Jag har sprungit fem och halv mil nu, går mot en sluttid på kanske tio och halv timme.

- Vad är jobbigast?

- Ledan tycker jag, men det får gå. Jag ska ta mig i mål, annars går jag.

Vinnare i damklassen blev Barbro Nilsson från Göteborg med tiden 10 timmar och 37 minuter, och i herrklassen vann Stefan Lindvall, även han från Göteborg på tiden 8.08.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista