Drömmål på Studenternas

Snacket på Studenternas efter fotbollsmatchen mellan Sirius och Falkenberg i superettan handlade inte så mycket om resultatet, 4-0 till Sirius, utan om Daniel Hochs lobbskott från 35 meter i den första halvleken. Falkenbergs målvakt kom för långt ut och Hochs långskott gick ribba in.

- Ett av de tre snyggaste målen den här säsongen, sa Daniel Hoch efter matchen.

De styva 2000 åskådarna höll nog nästan på att nicka till efter en tam första halvtimme på Studenternas i Uppsala där bottenlaget Falkenberg var klart mer inspirerat än hemmalaget. Men så kom Hochs pärla från 35-40 meter och arenan fullkomligt exploderade.

- Han var långt ute på ett skott innan, så jag kände att han förmodligen var långt ute nu också, säger Daniel Hoch.

Daneil Hoch var verkligen på spelhumör. När många blåsvarta verkade loja, skapade han flera lägen och bjöd på ett par tekniska delikatesser.

- Det kändes ganska bra. När man väl fick bollen där uppe, kändes det som man kunde göra någon dribbling...

Andra halvlek blev en ganska lång transportsträcka, men i 80:e minuten fick Falkenberg ett mål bortdömt för offside och sedan avslutades det hela med ett blå-svart målfyrverkeri. Andreas Eriksson satte 2-0 i 88:e, Anto Jallow gjorde sitt första mål sedan premiären i april och assistkungen Pierre Gallo prickade in 4-0 av bara farten, hans första för Sirius.

Nu ligger Uppsalalaget på femte plats och allsvenskan är återigen inom synhåll.

- Vi ska fortsätta att ta poäng och sätta press på dem där uppe, säger Daniel Hoch.
 

Matchfakta:
Sirius-Falkenberg 4-0 (1-0)
1-0 Daniel Hoch (30), 2-0 Andreas Eriksson (88), 3-0 Antouman Jallow (90), 4-0 Pierre Gallo (90).
Publik: 2 020.

Per-Henrik Johansson
per-henrik.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista