Storvreta kritiska mot nytt tv-avtal

Storvreta innebandy är kritiska till det avtal som TV4 har skrivit med Svenska innebandyförbundet. Enligt avtalet måste innebandyklubbarna bryta överenskommelserna med sina lokala sponsorer.

- Vi är osäkra på vissa formuleringar i avtalet, som inte är speciellt tydliga, säger Oscar Yngwe som är marknadschef hos Storvreta innebandy. Det har med central försäljning av sponsorrättigheter och liknande att göra. Vi vill kunna ha kvar våra lokala sponsorer också.

Och förutom att de lokala sponsorerna hotas av det nya avtalet mellan Svenska innebandyförbundet och TV 4 måste klubbarna också anpassa sig till tv-kanalens krav på att installera storbildsskärmar, flytta till större hallar och lägga ut golv som passar TV4:s sändningar.

Tv-kanalen ska betala fem miljoner kronor om året till innebandyn, av de pengarna får klubbarna i högsta serien 200 000 kronor vardera.

Och i flera klubbar växer nu kritiken mot avtalet, Oskar Yngwe från Storvreta innebandy igen.

- Vi har kallat till ett elitseriemöte på torsdag, dit förhoppningsvis alla tolv kommer. Och där ska vi gå igenom punkterna som behövs gå igenom.

- Men planerna på att hoppa av helt från ligan är borta?

- Det är de, vi vill fullföja det här och det är en unik möjlighet för innebandyn att växa också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista