Intresset för Linnémuséet på topp

Linnémuseet i Uppsala har haft rekordmånga besökare den här säsongen, när det har varit jubileum. Åtta gånger så många jämfört med ett normalår. Eva Björn är intendent på Linnémuseet:

- Ja, det är fantastiskt, underbart. Vilket intresse för Linné och för muséet.

Ett normalår är det ungefär 4 500 besökare på Linnémuseet, men i år har man hittills haft 37 000. Och Eva Björn tror att det kan landa på 40 - 45 000 när säsongen är över.

- Hade ni förväntat er så här många?

- Man hoppas ju alltid, när det är ett stort arrangemang som jubiléet så hoppas man att det ska bli genomslag. Men det har överträffat våra förväntningar, det kan jag säga.

Naser och Anton är några av besökarna:

- Har ni lärt er nåt nytt om Linné?

- Ja, grejer. Om hans kläder.

- Visste du nåt om Linné innan du kom hit?

- Ja, lite grann... att han hade många djur och gillade blommar och gav dom namn.

Ungefär hälften av besökarna är från utlandet. I dag är de irländska bröderna Brian och Hugh Bradley här. De har studerat Linné i många år och är nu på sitt första sverigebesök. De är mycket imponerade

- Jag har studerat Linné i trettio år. Jag har inte hunnit se så mycket av museet än, men vi hade en otroligt bra guide. Jag är mycket imponerad.

- Jag har gillat att lära mig om Linnés bakgrund, säger Hugh. Fantastiskt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista