Inget toplessbad på Fyrishov

Badar killarna utan en tråd på överkroppen så ska väl tjejer kunna göra detsamma. Det tycker två tjejer som tog chansen på badet Fyrishov i Uppsala. Men det gillades inte av badvakterna på badet.

-Vi simmade några längder och allt var lugnt, sen skulle vi byta bassäng och en badvakt fick syn på oss och visslade in oss till kanten, säger Ragnhild Karlsson som var en de som tog en simtur utan bikiniöverdel.

Det badvakterna sa var, ta på er på överkroppen eller gå hem. Tjejerna valde att gå hem, men tycker att det behövs en debatt, för dom ser händelsen som en del av diskrimineringen av kvinnor i samhället.

Inger Grotteblad är försäljningschef på Fyrishov och menar att badet följer branschorganisationens grundregler om att alla ska ha badkläder, och det är av tre skäl:

- Av säkerhet, hygieniska skäl och enligt seder och bruk. Man måste ha en baddräkt eller bikini när man badar hos oss, säger Inger Grotteblad. Hon säger även att man kommer att föra diskussioner om det här i framtiden.

Ragnhild Karlsson och hennes vän har nu bestämt sig för att anmäla händelsen till Jämo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista