Elever talade mot skolnedläggning

Vid dagens sammanträde i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Uppsala kommun fick elever och lärare från Linnéskolan träffa politikerna och ge sin syn på förslaget om att lägga ner skolan.

- Vi vill visa att det finns argument mot deras förslag, säger eleven Nadia Hjelm.

- Det här är ett överilat beslut, säger eleven Hannes Hermansson. Vi vet att barnkullarna kommer att minska, men vi vet också att de kommer att öka igen, och då behövs plötsligt lokaler. Säljer man alla lokaler, då kommer man att behöva lokaler igen.

Eleverna ansåg att en flyttning av Linnéskolans utbildningar skulle ge negativa effekter på undervisningen.

- Linnéskolan är en intressant skola att gå på, och man vill lära sig. Det är liksom miljön som gör det, och att flytta skolan kan påverka många på ett negativt sätt.

- Det här är ett utredningsförslag och vi tittar på alla aspekter innan vi går till beslut, säger folkpartistiske nämndordföranden Mohamad Hassan. Alla synpunkter har inverkan och vi kommer att ta elevernas synpunkter på största allvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista