Två misstänkta för dopningsbrott

Det var efter omfattande spaning som Rikskriminalpolisen, med hjälp av polis runt om i landet, i går gjorde tillslag hos flera personer som misstänks för dopningsbrott.

I Uppsala län greps och anhölls två personer. En 28-åring sitter fortfarande anhållen misstänkt för grovt dopningsbrott, medan en 34-åring i dag har släppts på fri fot. Han är dock fortfarande brottsmisstänkt.

Cecilia Fant är kriminalinspektör på underrättelsesektionen på Rikskrim.
- Vi har haft ett stort utredningsmaterial som vi har gått igenom och i samarbate med polismyndigheterna i landet har vi kommit överens om att göra ett antal tillslag från norr till söder, säger hon.

I en samordnad aktion hämtades sammanlagt ett 20-tal personer in till förhör runt om i Sverige. Av dem så anhölls senare var 12 stycken mestadels unga personer mellan 20 och 30 år, både män och kvinnor. En av dem är från Uppsala och en från en annan ort i Uppland, exakt var vill polisen idag inte säga.

Majoriteten av de som anhållits i landet är kända sedan tidigare, så även en av de från vårt län. Ofta handlar det om våldsbrott eller liknande brott som de är misstänkta för. I samband med tillslagen gjordes också flera beslag av dopningspreparat och narkotika, men hur mycket eller vilken typ av medel vill man idag inte avslöja. De två män som greps här är bland annat misstänkta för att ha sålt olika preparat via internet, men Cecilia Fant säger att det här inte behöver ha någon koppling till idrott.

Polisen utesluter inte att det kan komma fler gripanden.

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista