Flera går ur facket efter flexavtal

Som Upplandsnytt berättade i morse är många sjuksköterskor på Akademiska sjukhuset i Uppsala upprörda över att flextidsavtalet inom landstinget sagts upp.

Flera av dem är så besvikna på facket att de har gått ur. Kerstin Norén ska skriva på sin uträdesblankett.
- Jag ser det som en löneförmån att gå ur facket just nu, säger hon.

För Kerstin Norén var det här droppen som fick bägaren att rinna över. Tittar man på Vårdförbundet i stort så är 84% av de utbildade sjuksköterskorna medlemmar där. På hjärt- och lungmottagningen där Kerstin jobbar, så har två tredjedelar av sjuksköterskorna lämnat Vårdförbundet. En av dem är Shumi Omar.
- Jag tyckte inte att jag fick den hjälp och de råd som jag behövde. När diskussionen om flexavtalet kom så kändes det som om att de inte kunde göra så mycket och att deras besked var luddiga. Det var dåligt skött, säger hon.

Agneta Wiberg, som är ordförande för Vårdförbundet i Uppsala län, reagerar starkt på att flera medlemmar nu går ur facket:
- Det är klart att det är tragiskt. Det är viktigt att ta till sig de synpunkter som medlemmarna kommer med. Den största bristen idag är att vi inte har en dialog med alla medlemmar, säger hon.

Märta Hulth
marta.hulth@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista