Finalläge för Enköpings RK

Enköpings RK vann igår med 42-5 mot Hammarby i den första SM-semifinalen i rugby borta. Enköping hade ett klart grepp om större delen av matchen och Niklas Jaråker, assisterande tränare i Enköping var mycket nöjd med segern.

- Vi spelade en väldigt bra match. Vi fullföljde allting och vår gameplan lyckades ganska bra, säger Niklas Jaråker efter matchen och fortsätter:

- Taktiken var att ta bort deras klunga. Vi backade lite i början, men sedan när vi började spela aggressivt igen och böarjde smälla på så kom vi in i matchen igen.

Enköping dominerade spelet med bra klungspel, bra försvar och ett vasst anfall där de flera gång sprang igenom Hammarbys försvar. För Niklas Jaråker var segermarginalen överraskande stor:

- De tuffaste matcherna haft tidigare i år var mot Hammarby. Jag vet inte om de har tappat eller vi har blivit bättre, säger assisterande tränare Niklas Jaråker.

Segern innebär att Enköping har ett stort försprång inför returen som spelas på lördag på hemmaplan. Men det finns en del att tänka på inför returen.

- Vi behöver förbättra passningsspelet, säger Niklas Jaråker.

 

Anders Königsson
anders.konigsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista