Fyrisfjädern siktar lägre

Badmintonlaget Fyrisfjädern från Uppsala, som de senaste åren dominerat stort i Elitserien och vunnit flera SM-guld i rad, sänker nu sina målsättningar inför den kommande säsongen.

Laget har tappat en del stjärnor i år och samtidigt har man bestämt sig för att satsa ungt. Imanuel Hirschfeld är huvudtränare i laget.
- Klubben har ändrat sin målsättning lite eftersom vi har det här målet för 2010 att vi ska spela med 50% ”egna produkter”. Vi har därför lagt ner ribban och säger att vi ska inte vinna utan ta oss till final, säger han.

Fyrisfjädern har inför den här säsongen tappat några stora spelare. Stjärnor som tex George Rimarcdi och Kristin Pettersson har försvunnit, och detta har nu gjort att man bestämt sig att släppa in de unga lovande spelarna i laget. En av dem är 17-årige Jonas Johansson-Berg som är från Uppsala och som alltid har spelat för klubben.
- Det var lite nervöst att komma bland de stora, det var lite pirrigt. Man måste vara på topp varje träning, men de stöttar mig så det känns skönt.

Att målsättningen för ett lag som vunnit SM-guld i flera år i rad nu sänks inför den här säsongen är ingen dum idé, säger tränaren Imanuel Hirschfeld.
- Det är ju inte så att vi inte kan vinna, det är mer att vi inte ska lägga för mycket på deras axlar.

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista