Saknad butik i Skyttorp

I slutet av augusti stängde den enda matbutiken i Skyttorp efter att butik drivits i röda villan sedan 1919. Nu ligger Skyttorpsbornas närmaste butik i Vattholma, en mil bort.

När det nu har gått nästan en månad så märks saknaden efter butiken i Skyttorp.
- Det är inte bra. Man tänker på alla äldre som inte kan komma iväg och handla. Folk träffas inte längre på samma vis och får den där lilla pratstunden, det finns ingenstans att gå, säger Liselott Lindqvist.

Hon får medhåll av Skyttoprsbon Lars Hedin.
- I både Vattholma och i Skyttorp har man ju både bussförbindelse och tågförbindelse och då är det lite märkligt att man inte kan ha en lanthandel där man kan köpa basvaror. Politikerna får väl gå in och stötta på något sätt.

- Vi hoppas att det får fortsätta vara en affär här. Tillochmed jag har märkt att det innbeär problem eftersom vi måste åka och handla i stan om vi ska ha något att äta. Det säger Jörgen Eklund som alltså drev butiken i Skyttorp tillsammans med sin fru Berit fram till slutet av augusti i år.  

Jonas Ahlman
jonas.ahlman@sr.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista