200 nya jobb i Uppsala

Det är nu klart att uppsalaföretaget Q-med fått ett nytt kroppsutfyllnadsmedel godkänt i Europa. Det heter Macrolane och säljs redan i Asien. Det här innebär att företaget kommer växa ännu mer, och ge runt 200 nya jobb.

- Förhoppningsvis ska det innebära en fördubbling av Q-med. Vi tillverkar all i Uppsala. Successivt blir det kanske 200 nya jobb inom två, tre år, säger Bengt Ågerup som är VD för Q-Med.

Företaget bygger också ut allt mer på Seminariegatan. Q-Med startades av Bengt Ågerup 1987. I dag har företaget närmare 700 anställda, över 450 av dem jobbar i Uppsala.

En del av företagets produkter används för medicinsk behandling, men 80 procent av tillverkningen är skönhetsprodukter. Den största av dem är Restylane som främst används för att fylla ut rynkor i ansiktet. Och nu satsar man alltså på övriga kroppsdelar med den nya produkten Macrolane.

- Nu är det resten av kroppen, inte ansiktet. Det är fler och fler som istället för att byta bil till årets modell kanske vill fylla på sina bröst. Det tror vi blir en bra grej, säger Bengt Ågerup.

Märta Hulth
marta.hulth@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista