Knark i bankfack gav fängelse

Det blev tre respektive ett och ett halvt års fängelse för de två män som förvarade narkotika i bankfack i Uppsala tidigare i år.
De två männen, 25 och 23 år gamla, var gamla vänner. Under den tid som den ene av dom var i USA, tog den andre hand om hans hund. Ibland ringde 25-åringen hem från USA och bad sin kompis om olika tjänster. Det var vid ett av dessa tillfällen som 23-åringen ombads att hämta "grejor" i 25-åringens bankfack. Han misslyckades, men polisen fattade misstankar efter att han försökt ta hjälp av personalen på banken. Det gjordes en undersökning av 25-åringens lägenhet och bankfacket och då hittades ungefär 100 gram kokain och en del patroner. 23-åringen döms, av Uppsala tingsrätt, för försök till grovt narkotikabrott, narkotikabrott, och brott mot vapenlagen till ett och ett halvt års fängelse. 25-åringen fick tre års fängelse för grovt narkotikabrott, narkotikabrottt och brott mot vapenlagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".