Nya bostadsrätter i Gottsunda - trots lågt intresse

Få hyresgäster i Gottsunda i Uppsala är intresserade av att köpa sin lägenhet men nu planerar det kommunala bostadsbolaget Uppsalahem att bygga bostadsrätts-radhus i stadsdelen.

-Vi bor via Uppsalahem i en hyresrätt idag, men om vi ska köpa nåt så blir det någon annanstans, säger en av dom personer i Gottsunda som Upplandsnytt träffat som menar att området ligge rför långt ifrån centrum.

De sex arkitektförslagen innebär mellan 40 och 70 radhus i två olika områden.

Husen kommer byggas dels vid korsningen Musikvägen/Peterson-Bergers väg där det idag är garage och parkering och dels i Stenhammarsparken vid August Södermans väg. Lägenheterna blir fyror, femmor och sexor och beräknas kosta 2-3 miljoner styck att bygga för Uppsalahem. Bolaget funderar också på om man ska erbjuda spekulanter att ta ett så kallat hyr-lån för att ha råd att köpa.

-Primärt är det hyresgästerna i Gottsunda som ska erbjudas dom här bostäderna, vill inte dom köpa så får andra möjligheten, säger Uppsalahems styrelseordförande Peter Nordgren.

Uppsalahems styrelse väntas fatta beslut senare i höst och ger man klartecken kommer Uppsalahem börja bygga radhusen om två år 2009.

reporter anncharlotte.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".