Uppsala basket vs Södertälje

Ikväll spelar Uppsala basket sin första hemmamatch för säsongen.
Uppsala vann premiärmatchen på bortaplan mot Jämtland men trots det så menar tränaren Christer Stjernborg att det finns mycket dom behöver tänka på inför kvällens möte med Södertälje.

- Ja, vi behöver tänka mindre för et var ju det vi gjorde i första perioden sist. Då tänkte vi istället för aggera och det håller inte. Vi släppte in 25 poäng. Det var alldeles för mycket.
När vi kom igång och slutade tänka och spelade aggressivt försvar så gick det bra, säger Christer Stjernborg.

- Det är Södertälje ni spelar mot i kväll. Behöver ni tänka på något speciellt?

- De har många trepoängsskyttar och är man inte med i försvaret så....det går ju fort i basket. Om man sätter några treor så kan man både skaffa ett försprång i en match samtidigt som man kan komma tillbaka i matcherna om man slappnar av och låter de få skjuta sina treor. För de har många duktiga trepoängsskyttar, medger Christer Stjernborg.

- Vad gör ni för att stoppa dem då?

- Vi måste vara agressiva och inte låta de få fria skott utan vara med på deras skyttar hela tiden, förklarar han.

- Förra säsongen vann ni ju tre av fyra matcher mot Södertälje.  Vad betyder det?

- Det borde egentligen inte betyda så speciellt mycket eftersom det är olika lag som spelar i år. Det är klart att man känner när man har vunnit att det är en positiv grej men ändå, det är en ny säsong, de har nya spelare, vi har nya spelare och det är annorlunda förutsättnignar.

- Hur kommer det gå ikväll?

- Jag tror vi vinner. Jag har ju tippat att vi ska vinna med fem poäng på några andra ställen så jag får väl stå fast vid det, säger Christer Stjernborg.

Reporter
Jonas Ahlman
jonas.ahlman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".