Festen i Fyrishov kom av sig

Det var dukat till basketfest i Fyrishov när Uppsala hemmadebuterade i ligan med hemvändren Fredrik Jönzén i spetsen. Festen kom dock av sig då Södertälje vann med 72-81 efter 35-35 i halvtid.

1 326 åskådare hade tagit sig till Fyrishov för att bevittna Uppsala Baskets och Fredrik Jönzéns hemmapremiär. Även om det förmodade publikrekordet uteblev så var stämningen långa stunder på topp och jublet när Jönzén presenterades var öronbedövande.

Och hemmalaget öppnade klart bäst och ryckte åt sig en ledning, men i halvtid stod det 35-35. Lagen turades om att ta ledningen och vid ställningen 64-63 i sista perioden såg det ut som att Uppsala skulle kunna gå ifrån. Istället var det återigen Södertälje som vände och vann med 72-81. Fredrik Jönzén visade stundtals, främst i första halvlek, att han kommer att bli en stor tillgång för laget, men han var inte helt nöjd med hemmadebuten.

- Vi kan betydligt bättre än så här och ska visa publiken i Fyrishov det när vi tar emot Akropol härnäst.

Annars var han nöjd med inramningen och det stöd både laget och han fick i Fyrishov.

- Jättekul att vara tillbaka. Hoppas det kommer så här mycket publik även i fortsättnigen, säger Fredrik Jönzén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".