Atrium i Uppsala avvecklas

Atrium Konferens och Bankett i centrala Uppsala upphör med sin 20-åriga verksamhet till sommaren 2008. Ägarna vill göra sig av med verksamheten trots att den går bra. 

En annan orsak till nedläggning är de nya idéerna om Dragarbrunnsgatan som affärsstråk med fastighetsägares intressen i bakgrunden. 6 personer blir utan jobb. Susanne Bernacca, konferenschef vid Atrium är en av dem.
- Det känns jättetråkigt att en så gammal verksamhet ska läggas ned. Så klart är det tråkigt att bli utan jobb. Det kom helt oväntat för alla faktiskt. Det gjorde det, säger hon.

Atriums VD Sture Jansson är också vemodig idag.
- Ja, jag tycker att det är tråkigt för att vi har ett bra konferensföretag och vi är omtyckta av våra kunder.

- Men varför gick du med i den här överrenskommelsen med AP fastigheter då?
- Det är en affärsuppgörelse som jag inte kunde säga nej till kan man väl säga. Våra ägare har under ett antal år sagt att de inte vill bedriva den här verksamheten längre.

Atrium Konferens och Bankett ägs av föreningen Folketshus som har ett antal socialdemokratiska föreningar och olika fackförbund som andelsmedlemmar. Trots att verksamheten alltså går bra väljer de att avveckla verksamheten eftersom den inte stämmer överrens med den ursprungliga tanken; att lokalerna skulle vara till för de fackliga organisationerna. Enligt ordförande Lars-Olof Lindell såg man nu chansen när fastighetsägarna hade idéer om en annan verksamhet i lokalerna. Nils Erik Lundberg är enhetschef vid AP Fastigheter i Uppsala.
- Alla fastighetsägare längs med gatan har ju en vision om omdaning och målet är ju att skapa mera handelsytor, men exakt vad det blir, det återkommer vi med när vi vet mer om det.

Mona Wahlund
mona.wahlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".